Een woning kopen? Kijk eens over de grens

Het vinden van de juiste koopwoning kan, hoewel het aanbod groot is, toch best lastig zijn. Een huis is meer dan een verzameling stenen. Een huis moet een thuis zijn, een plek waar je plezierig en gelukkig kunt wonen. Dan worden de ruimtes in huis belangrijk, maar ook de directe omgeving. Je tuin, de straat en de stad of het dorp waar je huis staat. En heb je dan eindelijk het juiste huis gevonden op een mooie locatie, dan heb je de laatste hindernis te nemen: de prijs.

Waarom niet in Duitsland?

In veel gevallen gaat de aankoopprijs de financiƫle mogelijkheden, zeker van starters, ver te boven. De gemiddelde prijs die voor een koopwoning in Nederland betaald moet worden, ligt nog steeds een stuk hoger dan de gemiddelde huizenprijs net over de grens. In Duitsland is het kopen van een woning heel wat betaalbaarder. Waarom dus niet naar de ideale koopwoning in Duitsland gezocht? De Duitse voorzieningen zijn uitstekend en doen niet onder voor de Nederlandse. Zoek je niet al te ver van de grens naar je droomhuis, dan is het vertrouwde Nederland toch nog dichtbij. De aankoop van de woning kun je vaak via Nederlandse makelaars regelen, zodat je in het onderhandelen geen last hebt van eventuele taalproblemen.

Het kan nog voordeliger

Als je graag op het platteland woont en zelf graag de handen uit de mouwen steekt, kun je ook eens zoeken naar panden die opgeknapt moeten worden. Je kunt je huis dan helemaal vorm geven tot je er je ideale droomwoning van gemaakt hebt.

Tags:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>