Nederland te duur? Overweeg Duitsland!

Nederland is een duur land. Het is namelijk een klein landje en grondgebied is schaars. Daardoor zijn huizen duur, staan ze dicht op elkaar en kost grond veel. Duitsland is daarentegen veel ruimer. Er is genoeg ruimte, de wijken zijn groter en grondgebied is beduidend minder duur. Dat is één van de vele redenen om in ons grote buurland te gaan wonen. Er zullen meer redenen volgen hieronder.

Zoals al eerder genoemd kunt u in Duitsland goedkoper huizen kopen. De kosten van een rijtjeshuis in Apeldoorn of een andere stad staan gelijk aan de kosten van een groot vrijstaand huis net over de grens.

Kwalitatief zijn Duitse huizen ook beter dan de Nederlandse. Daarbij komt dat wijken ruimer zijn, ze hebben immers alle ruimte, en buurten gezellig zijn. Een grote wijk kan in Duitsland namelijk hetzelfde dorpsgevoel opleveren als een een Nederlands dorp. Ook zijn buurten veiliger, hebben bijna alle huizen een eigen oprit en is de natuur schitterend.

De kosten om het huis heen zijn ook minder. Autorijden is bijvoorbeeld goedkoper, want de wegenbelasting is minder en er is geen BPM. De hypotheekrente in Duitsland is ook lager, het scheelt vaak meer dan 1 procent. Alsof dit niet al genoeg redenen zijn is de kinderbijslag hoger in ons utopisch buurland.

Het is mogelijk om in Duitsland te gaan wonen en in Nederland te werken. Er zijn goede verbindingen met Duitsland (qua weg en qua openbaar vervoer), dus u kunt gemakkelijk reizen. Zelfs een huis bouwen is betaalbaar in Duitsland. Daar kunt u namelijk bouwen op grond van 70 euro per vierkante meter. Vergeleken met Nederland, waar het vaak 300 of 400 euro kost voor een vierkante meter grond, is naar Duitsland verhuizen dus opnieuw lucratief.

Wacht dus niet langer en neem contact op met een Duitse makelaar.

Tags:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>